De wereld om ons heen wordt steeds digitaler, maar binnen transport en logistiek worden nog veel zaken afgehandeld met papier. Met behulp van documentscanners van Scangaroo is dit echter allemaal verleden tijd. In dit blog delen we meer informatie over Scangaroo, de integratie met Rietveld en de ervaringen van onze bestaande klanten.

Rietveld en Tconsult hebben samen hard gewerkt aan een succesvolle integratie. Inmiddels is de Scangaroo applicatie volledig beschikbaar op de Efficio boordcomputers van Rietveld. Ook is het zelfs mogelijk om de Scangaroo-app standaard op te nemen in het vragenpad van de chauffeur. Zo kun je als bedrijf garanderen dat chauffeurs het scannen van belangrijke documenten nooit meer vergeten.

Kosten besparen en sneller factureren

Scangaroo is dé oplossing om administratieve stromen te versnellen en te digitaliseren. Door smartdevices aan compacte scanners te koppelen, maakt de flexibele scan-app het mogelijk om altijd en overal documenten digitaal te verwerken. Na het leveren van goederen hoeft niemand de vrachtbrieven en andere documenten meer aan te raken en kunnen ze meteen opgenomen worden in de administratie. Zo kun je de processen stroomlijnen en wordt het bewaren van papieren documenten onnodig. Het werken met fysieke documenten is tenslotte om meerdere redenen onpraktisch. Het heeft een invloed op de snelheid, nauwkeurigheid, efficiency en consistentie van de processen. Ook is het werken met papieren documenten niet de meest hygienische oplossing.

De app heeft verschillende integratiemogelijkheden, waarmee verschillende documentscanners worden aangestuurd via Android-apparaten en boordcomputers. De geavanceerde hardware zorgt voor duidelijk leesbare scans van hoge kwaliteit. Met een speciaal ontworpen bracket bevestig je de hardware veilig in de vrachtwagen.

Samenwerking Rietveld en Tconsult

De missie van Rietveld is om met de geboden oplossingen een belangrijke schakel te vormen in de bedrijfsprocessen en de resultaten structureel te verbeteren. Zij realiseren dit door alle benodigde disciplines onder één dak te verzamelen. Zoals een eigen Research & Development- afdeling, Projectmanagement, verkooporganisatie, Helpdesk en Aftersales & Service. Rietveld is geen onderdeel van een dealer-organisatie, maar ontwikkelt en levert eigen fleetmanagement systemen. Dit betekent voor u een partner met korte communicatielijnen en een flexibele organisatie.

Rietveld werkt al jarenlang nauw samen met gerenommeerde partners in transport-automatisering, waaronder Tconsult. Tconsult is de onafhankelijke specialist op het gebied van Smart Logistic Solutions. Tconsult biedt verschillende tools en applicaties, waarmee bedrijven op een makkelijke manier processen kunnen digitaliseren en optimaliseren. Daarnaast is Tconsult gespecialiseerd in het opzetten, onderhouden en verbeteren van de logistieke processen en administratie. Met de oplossingen van Tconsult kunnen bedrijven realtime data genereren en kunnen zij significante tijd- en kostenbesparingen realiseren. De Scangaroo-oplossing behaalt deze doelen en meer.

Scangaroo in de praktijk

De oplossing is zo ontworpen, dat deze binnen elk bedrijf te implenteren is. Door de plug-and-play integratie met de Efficio boordcomputers kan simpel en snel gestart worden met documenten digitaliseren. Een groot aantal logistieke providers en vervoerders werkt al met Scangaroo, waaronder Troost Transport en Vrieswijk Minnertsga. Troost Transport Middelharnis BV is specialist in koel- en containertransport en vervoert containers en opleggers door geheel Europa. De chauffeurs zijn multifunctioneel inzetbaar en zijn kwalitatief goed opgeleid.

Bij Troost Transport was men eerst veel tijd kwijt met het inscannen en koppelen van de getekende CMR-documenten aan de juiste ritopdrachten. ‘Door de voertuigen uit te rusten met scanners van Rietveld en Tconsult hebben we dit proces zoveel mogelijk weten te digitaliseren’ vertelt Thomas van den Heuvel, Operations Manager bij Troost Transport.

‘Doordat de chauffeur het document scant en direct verstuurd via de Efficio boordcomputer hebben we de documenten snel binnen. We zijn bezig met een slimme koppeling met ons TMS-pakket, wat ervoor zorgt dat de CMR’s direct gekoppeld gaan worden aan betreffende ritopdracht. Dit is zo goed als klaar en zal ons nog meer tijd gaan besparen.’

Doorlooptijd gereduceerd naar 1 werkdag

Scangaroo-gebruiker Vrieswijk Minnertsga is gespecialiseerd in het vervoeren schroot, maar vervoeren ook andere los gestorte materialen. Bij Vrieswijk Minnertsga stuurden alle vrachtwagenchauffeurs eens per week de vrachtbrieven per post door naar de administratie. Dit met name omdat chauffeurs door het hele land verspreid werken en voor hun werkzaamheden niet dagelijks op kantoor hoeven komen. Door gebruik te maken van de Efficio boordcomputer van Rietveld in combinatie met een documentscanner van Tconsult hebben zij de doorlooptijd van de facturatie kunnen verminderen van 1,5 week naar 1 werkdag. 

Kleurenscan van topkwaliteit

Aangezien kwaliteit en een nette uitstraling belangrijk is voor Vrieswijk Minnertsga, heeft Rietveld speciaal voor hen de scanners ingesteld op kleurenscans. “De scanners zijn duidelijk, handzaam en gemakkelijk op te bergen,” vertelt Foppe Oegema, directeur van Vrieswijk Minnertsga. “Kwaliteit leveren is voor ons heel belangrijk op ieder aspect, dus wilden we ook een scan die een goede en duidelijke weergave gaf van het document. Deze hebben we gevonden met de oplossing van Tconsult en de boordcomputers van Rietveld.”

 Ervaringen

Thomas van den Heuvel van Troost Transport is tevreden over de samenwerking, “onze ervaring is dat we altijd welkom zijn, snel worden geholpen en indien nodig staat er een monteur voor ons klaar.” Ook bij Vrieswijk Minnertsga hebben ze een positieve ervaring met Scangaroo. “Het inbouwen van de systemen is vlot verlopen en er was een goede communicatie met Rietveld,” vertelt Foppe Oegema.

Inmiddels werkt het bedrijf alweer bijna een jaar met de Efficio boordcomputer van Rietveld. Ook de chauffeurs zijn enthousiast over het gebruik van de boordcomputer, vooral omdat dit veel papierwerk scheelt in combinatie met de software van Tconsult. Zelfs de eigen rijders zijn inmiddels uitgerust met de boordcomputer en scanners en zijn gebruikers geworden van de tijd- en kostenbesparende oplossing.

Scangaroo is een op abonnementen gebaseerde oplossing. Onze medewerkers komen graag vrijblijvend in gesprek om het beste pakket samen te stellen. Wil jij meer weten of heb je vragen? Neem gerust contact op met Rietveld of Tconsult voor meer informatie!

 

Klik hier voor meer informatie