Het scannen van vrachtbrieven kan uitkomst bieden in een van de meest cruciale processen binnen de transport en logistiek. Raak geen documentatie meer kwijt en begin eerder aan het verwerken van alle documenten. Zorg dat jij in controle bent van het papieren proces!

Vrachtbrieven tijdens de rit

Het verwerken van CMR’s, vrachtdocumenten, paklijsten, emballagebonnen, inklaringsformulieren en ontvangstbewijzen is vaak een nauwkeurig proces. De verwerking van al deze documenten tot de juiste dossiervorming is ook vaak een arbeidsintensief proces. De documentatie is vaak handgeschreven en de documenten verdwijnen ook nog wel eens in een achterzak of tussen de lading. Vaak komen we tegen dat er documenten ontbreken of zo zijn beschadigd dat ze niet meer leesbaar zijn. Digitaliseer de documenten direct vanuit de vrachtwagen!

Scangaroo ontzorgt het transportbedrijf door documenten direct te digitaliseren. Vanuit het vragenpad van de chauffeur kan Scangaroo aangeroepen worden waardoor de chauffeur de vrachtbrieven direct kan inscannen. Ook kan Scangaroo als stand-alone gebruikt worden en op ieder moment gebruikt worden voor het scannen van een CMR, emballagebon of inklaringsbewijs. Na het scannen heeft de administratie direct alle documentatie bij elkaar. De administratie kan direct aan de slag met de controle van de vrachtbrieven en ontvangstbewijzen zodat het facturatieproces opgestart kan worden.

Voordelen van vrachtbrieven scannen

Het scannen van vrachtbrieven in de vrachtwagen levert een aantal voordelen op voor zowel de chauffeur als voor de administratie.

  • Directe vrachtafhandeling voor de chauffeur
  • Documenten dezelfde dag nog retour op kantoor
  • Hoge kwaliteit van scans met Scangaroo
  • Eerder beginnen met de documentverwerking
  • Tijd winnen met het maken van facturen

Wil je meer voordelen van Scangaroo weten? Lees dan de ultieme gids voor scan applicatie Scangaroo.

Zien hoe Scangaroo werkt? Plan dan een demo met één van onze medewerkers!

Klik hier voor meer informatie