In de logistiek en transport zijn veel papieren en documenten vereist bij het vervoeren van goederen. Denk bijvoorbeeld aan CMR-documenten, vrachtbrieven, inklaringsformulieren, ontvangstbewijzen of emballagebonnen. Het bijhouden en verwerken van al deze documenten is erg lastig, vooral bedrijven deze moeten toevoegen aan een digitale administratie. Zo kan het gebeuren dat men vertraging oploopt, omdat fysieke documenten eerst mee terug moeten met de chauffeur in de vrachtwagen. Om deze en andere problemen te voorkomen hebben wij vanuit Tconsult de scanoplossing Scangaroo ontwikkeld.

Scangaroo is een applicatie waarmee compacte documentscanners aangestuurd kunnen worden. De app werkt op boordcomputers, tablets en smartphones. De chauffeur kan met behulp van de gebruiksvriendelijke scan-app de documenten direct inscannen. Vervolgens kan de chauffeur de documenten meteen vanuit de app versturen en kan de administratie ze meteen verwerken. Om het gebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben wij Scangaroo met verschillende apparatuur en hardware en geïntegreerd. In deze blog hebben wij een duidelijk overzicht samengesteld van alle Scangaroo partners en integraties, zodat je de opties makkelijk tegen elkaar kunt afwegen. Tconsult helpt je graag bij het maken van een goede keuze.

 

Hardware

Wij beseffen natuurlijk dat de scanbehoeftes per bedrijf kunnen verschillen. Hierom zijn wij samenwerkingen aangegaan met verschillende leveranciers van hardware. Door onze meerdere Scangaroo partners en integraties hebben wij sterke support diensten samengesteld. Voordat de software klaar is voor gebruik, wordt deze namelijk eerst uitvoerig getest door onze medewerkers. Zo zijn wij soms lang bezig met één stapje in het integratieproces, zodat wij onze klanten uiteindelijk de beste oplossingen en ondersteuning kunnen bieden. De drie leveranciers waar wij mee samenwerken zijn Canon, Epson en Fujitsu. Hieronder lees je meer over de afzonderlijke hardware.

 

1. Canon, P-215II

De Canon imageFORMULA P-215II is een compacte mobiele scanner die je kunt verbinden via USB. De P-215II levert snelle scanfunctionaliteit, met snelheden voor dubbelzijdig scannen van maximaal 30 beelden per minuut. Met de automatische documentinvoer voor maximaal 20 vellen kunnen gebruikers ook ‘batches’ scans snel verwerken. De scanner is licht (ongeveer 1kg) en is ideaal om mee te nemen of te plaatsen in de vrachtwagen. De scanner is ook voorzien van een card-slot, waarmee je plastic pasjes en kaarten kunt scannen. Voor optimale werking en beveiliging van de hardware leveren wij naast de scanner ook alle nodige kabels en een bracket ter bescherming.

 

2. Epson, DS-360W

De Epson DS-360W kan verbonden worden via wifi én USB-aansluiting. De mobiele scanner is multifunctioneel en heeft een ingebouwde documentinvoer voor maximaal 20 vellen. De scanner kan verschillende formaten scannen: enveloppen, tankbonnetjes, CMR-documenten, visitekaartjes en legitimatiebewijzen. Daarnaast kan de scanner elk documenttype converteren naar een pdf-bestand met de ingebouwde conversiemodule. De scanner heeft een ingebouwde, oplaadbare batterij en weegt slechts 1,3 kilo. Ook voor deze hardware kunnen wij alle nodige kabels leveren. In combinatie met de door Tconsult ontworpen bracket is het een ideale scanner voor onderweg.

 

3. Fujitsu, iX100

De draadloze Fujitsu ScanSnap iX100 scanner is de meest compacte van allemaal en werkt via WIFI. De processor detecteert automatisch de beschikbare wifinetwerken en kan vervolgens zelf een connectie maken. Door de geavanceerde GI-processor iX100 worden afbeeldingen al in de scanner geoptimaliseerd en heeft de scanner slechts 5,2 per pagina nodig. De scanner werkt hierdoor ook als een draadloos toegangspunt voor slimme apparaten. De scanner heeft een ingebouwde lithium-ion batterij, waarmee je tot wel 260 scans kunt maken bij één keer opladen. De ScanSnap scanner weeg slechts 400 gram en is perfect om te scannen onderweg of bij een klant.

 

Integratiemogelijkheden

Zoals vermeld zijn onze medewerkers continu bezig met het verbeteren van de Scangaroo app en de integratiemogelijkheden. Wij kunnen hierom garanderen dat wij de beste apparaten hebben geselecteerd om Scangaroo mee te gebruiken. Wij hielden er tijdens de ontwikkelingsfase rekening mee dat niet al onze klanten oplossingen willen integreren op boordcomputers. Hierom bieden wij de scan-app ook als standalone oplossing aan. Zo kunnen gebruikers zelf kiezen of ze gebruikmaken van Scangaroo op de boordcomputer of op losse smart devices. De software werkt op verschillende TomTom, Mercedes, Rietveld, AddSecure en Android-apparaten. Een uitgebreider overzicht van welke apparaten dat precies zijn, is hieronder te vinden.

  • TomTom: De TomTom Pro8 van WEBFLEET Solutions is een flexibele boordcomputer waar verschillende applicaties mee geïntegreerd kunnen worden, om het de chauffeur zo makkelijk mogelijk te maken. Scangaroo is ook gemakkelijk te downloaden op de computer. Vervolgens kan de app binnen een paar minuten verwerkt worden in de standaard workflow van de chauffeur.

  • Mercedes: Onze nieuwste integratie! Na nauw samen te hebben gewerkt met de ontwikkelaars van Mercedes, kunnen wij met trots delen dat de Scangaroo app ook verkrijgbaar is in de Mercedes Benz Truck App Portal.

  • Rietveld: De Scangaroo applicatie is te downloaden op de Garmin boordcomputers. Door de applicatie te downloaden op de boordcomputer, is het zelfs mogelijk om Scangaroo te integreren in het vragenpad van de chauffeur. Zo kun je als bedrijf garanderen dat chauffeurs het scannen van documenten nooit meer vergeten.

  • AddSecure: AddSecure (voorheen Vehco) is leverancier van verschillende boordcomputers. Onze scan-oplossing is geïntegreerd van drie van deze computers, namelijk de ATX1, de ATX2 en de Headless. Zo kunnen wij Scangaroo zo breed mogelijk aanbieden.

  • Android: Elk smart device met Android besturingssysteem kan gebruikt worden om de Scangaroo app aan te sturen. Je dient de app enkel te downloaden in de Google Play Store en in te loggen met jouw gebruikslicentie.

 

Scangaroo is een op abonnementen gebaseerde oplossing. Wij bieden, naast de wisselende Scangaroo hardware partners en integraties, verschillende pakketten aan voor bedrijven van verschillende groottes. Zo kun je er zeker van zijn dat je altijd de beste en meest eerlijke prijs betaald. Heb je moeite met een keuze maken? Onze medewerkers komen graag vrijblijvend met je in gesprek om het beste pakket samen te stellen. Neem gerust contact op voor vragen over Scangaroo, Tconsult, of één van onze andere diensten!

 

Klik hier voor meer informatie