Direct scannen in de vrachtwagen

Scangaroo is een applicatie waarmee compacte document scanners aangestuurd worden. De applicatie wordt veel gebruikt op Android devices of boordcomputers in vrachtwagens en trucks. Scangaroo is flexibel in te zetten en te gebruiken, bijvoorbeeld onderweg vanuit de auto of op locatie bij de klant. De transporteur heeft vaak te maken met veel verschillende soorten documenten die retour moeten naar kantoor. Het komt met regelmaat voor dat chauffeurs na een lange periode pas terug komen op kantoor, en belangrijke transportdocumenten dus ook. Deze documenten zijn in veel gevallen wel nodig voor de administratie of om het transport te kunnen factureren. Denk aan vrachtbrieven, CMR, Lieferschein, pakbonnen, bewijs van invoer, douanedocumenten, emballagebonnen en andere documenten. Het kan voorkomen dat deze documenten kwijtraken, onleesbaar worden of scheuren, waardoor ze niet meer gebruikt kunnen worden voor facturatie. Transporteurs worden dan geconfronteerd met klanten die een leesbare CMR willen ontvangen, maar deze kunnen ze in dat geval niet leveren. Dit zorgt voor veel ongemak bij de transporteur en de klant.

Terug naar home

Van vrachtwagen naar kantoor

Chauffeurs scannen direct, behulp van Scangaroo heel makkelijk – bij het afleveren van goederen – de bijbehorende documenten in de vrachtwagen. Scangaroo is in combinatie met een smart device overal te gebruiken. Het kan eenvoudig meegenomen worden op locatie bij de klant. Ook werkt de applicatie in het vragenpad van verschillende boordcomputers. Zo kan gegarandeerd worden dat documenten niet vergeten of overgeslagen worden. De chauffeur kan met behulp van de gebruiksvriendelijke scan-app de documenten bij ontvangst meteen inscannen.

De app biedt gebruikers de mogelijkheid om in kleur of met grijswaarden te scannen. De gebruiker kiest bij het scannen tussen 150 of 300 dpi. Deze instellingen beïnvloeden de grootte van het bestand, de kwaliteit van de scans blijven echter hetzelfde.Vooraf wordt het email-adres ingesteld waar alle scans vervolgens naartoe gestuurd zullen worden. Met behulp van Scangaroo is de informatie over het laden en lossen real-time beschikbaar voor de transporteur. De transporteur speelt de gescande informatie door naar de de opdrachtgever, het laadadres en het losadres. Vervolgens wordt de logistieke administratie direct bijgewerkt. Zo besparen bedrijven tijd , kosten en wordt de cashflow versneld!

Vraag een pilot aan